By March 24, 2013 0 Comments Lexo më shumë →

Mandarinat

mandarinaMandarinat

Mandarinat jane nder agrumet me te shijshme,prej aromes dhe permbajtjes me te larte te sheqerit qe permbajne,si ne brendesi te frutit,ashtu edhe ne lekure.Fruti i mandarines,permban vitaminat,A,B,C,sasi te konsiderueshme hekuri dhe sheqerna.Ai eshtte tretes shume i mire ,freskues dhe me lengun etij prodhohet nje limonate shume e mire،qe eshte pranueshme edhe nga stomaku i femijeve.Ne mjeksine popullore perdoren gjethet,frutat,lulet, te cilat ndihmojne ,sidomos ne luftimin e infeksioneve,si dhe reklomandohet ne pastrimin e zorreve nga myku.Rekomandohet per kete konsumimi ne dite gjate 50 diteve i 5 kokra esell me me nje luge caji mjalte,5 kokrra ne dreke ,3 kokra ne zemer dhe 2 kokrra ne darke para gjumit.

Posted in: Fruta dhe perime

Post a Comment