Saturday, 16/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

LLOJET E SHPIRTITLLOJET E SHPIRTIT

Shpirti është tri llojesh: shpirt fort i prirë për të keqe, shpirt qortues dhe shpirt i qetë.

1. Shpirti fort i prirë për të keqe është ai shpirt i cili nuk nxit përveçse në të ligën dhe konsiderohet si burim i çdo të keqe dhe të lige.

2. Shpirti qortues është ai shpirt i cili nxit në pendim pasi që është vepruar një e keqe brenda zemrës. Për këtë arsye ajo konsiderohet ndërgjegjja e zemrës së robit.

3. Shpirti i qetë është ai shpirt i cili e adhuron Allahun me mirësi dhe nuk qetësohet përveç se me mirësi dhe me përmendjen e Allahut.

O ti rob i Allahut, kërko ndihmë që me shpirtin qortues, ta luftosh shpirtin fort të prirë për të keqe, që të arrish deri tek shpirti i qetë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU