Quinta-feira, 23/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

LEXOI PREJ MEJE ME VËMENDJE KËTO FJALËLEXOI PREJ MEJE ME VËMENDJE KËTO FJALË

1911919_1587764178160181_6974561248942433276_o

LEXOI PREJ MEJE ME VËMENDJE KËTO FJALË

 

– Kur zemërmirët lëndohen në zemrat e tyre, premtojnë se do të hakmerren, dhe kur vjen shansi i artë për t’u hakmarrë, ndërgjegjja e tyre bërtet dhe thotë, sipas mundësive falja!

 

– Mos gjyko për ardhmërinë tënde prej tani, sepse të Dërguarit e Allahut, përkujdeseshin për dhentë e pastaj udhëhoqën umetet.

 

– Është e vërtetë se kurthet e grave janë të mëdha, mirëpo i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, nuk kërkoi mbrojtje tek Allahu nga kurthet e grave, po kërkoi nga mundjet e burrave.

 

– Do të mbetesh në rrethin e humbjes dhe pikëllimit, përderisa namazi nuk është prej rrethit të përkujdesjes tënde. Namazi ka ardhur paralel me lumturinë (Haja ala el felah – Ejani në shpëtim), e si mendon të shpëtosh pa namaz?!

 

– Ti je i lirë t’i urresh veprat e një personi të caktuar, mirëpo nuk është e drejtë e jotja që ta njollosësh personalitetin e atij që e urren!

 

– Do të pres lehtësimin sikurse të kem të caktuar termin me të, dhe vonesa e tij nuk nënkupton se nuk do të vjen, përcaktimet e Allahut janë të fshehura me mëshira, mirëpo ne jemi popull që ngutemi!

 

– Është e pamundur të shkon tek tjetri diçka e caktuar nga Allahu për ty, prandaj rri i qetë!

 

– E pyetën një të mençur: Kë e do më shumë, vëllain apo shokun?! U përgjigj: E dua vëllain kur bëhet shoku im dhe e dua shokun kur bëhet vëllai im!

 

– Mjerë për ty të thuash fjalë që në to akuzohet një musliman dhe atë akuzë nuk mundesh ta vërtetosh, sepse Ditën e Kiametit ka për t’u thënë, silli argumentet e tua nëse je i sinqertë, e atë ditë nuk do të bën dobi fjala: dëgjova dhe dëgjova!

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 24 times, 1 visits today)
Top