Tuesday, 22/8/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

A lejohen te perdoren ilaçet që përmban një përqindje të alkoolit?

A lejohen te perdoren ilaçet që përmban një përqindje të alkoolit?

barna alkool

Pyetje: Cili është vendimi mbi ilaçin që përmban një përqindje të alkoolit?

Përgjigje: Për sa i përket asaj që disa ilaçe përmbajnë alkool, nëse efekti i alkoolit në
ilaçin mund të shihet në formën e dehjes, atëherë është haram, por nëse nuk shihet
ndonjë efekt dhe alkooli i është shtuar vetëm si një ruajtës/konservues, atëherë s’ka
kurrfarë problemi në këtë, ngaqë përmbajtja alkoolike nuk ka ndonjë efekt.

Lika’at il-Bab il-Meftuheh, 3/231
Perktheu Shuajb Rexha

Një shkrim tjetër i dobishëm  Nëse nuk është e mundshme përdorimi i ujit, me çfarë mund ta arrijmë pastërtinë?

Categories

Archives