Friday, 20/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Ky është diagrami i syrit i ilustruar në vitet e ‘800 nga një shkenctarë i krishterë


Ky është diagrami i syrit i ilustruar në vitet e ‘800 nga një shkenctarë i krishterë


syri

“Ky është diagrami i syrit i ilustruar në vitet e ‘800 nga një shkenctarë i krishterë, Hunayun ibn Ishaq, që ka punuar në Halifatin Islam Abasit.

Kjo dëshmon dy gjëra:

1. Bota Muslimane e ka pasur sensin e të kuptuarit shumë të avansuar në lëmin e mjekësisë dhe shkencës gjatë “Periudhës së Erët” të Evropës.

2. Të Krishterët që kanë jetuar në Perandorinë Muslimane nuk kanë qenë të shtypur, në fakt kanë qenë pjesë e rëndësishme e shoqërisë dhe e studimeve shkencore në Shtëpinë e Urtësive në Bagdad.”

[Materiali nga faqja Lost Islamic History]

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Në rast të infarktit i keni vetëm 10 sekonda ta shpëtoni veten!
Tags:

Categories

Archives