Saturday, 19/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Kush vë nje hajmali (nuske) ka bere shirk (ortakeri ndaj Zotit).Kush vë nje hajmali (nuske) ka bere shirk (ortakeri ndaj Zotit).

“Nje grup njerezish erdhen tek Profeti (alejhi selam) per ti dhene besen. Ai e pranoi besatimin e nente personave dhe u terhoq nga njeri prej tyre. Ata e pyeten: O i Derguari i Allahut! Pranove besatimin e nente personave, ndersa njërit nuk ia pranove? Ai tha: Ky njeri ka te varur nje hajmali (nuske), pastaj zgjati doren dhe ia hoqi dhe ia parnoi besatimin duke thene: Kush vë nje hajmali (nuske) ka bere shirk (ortakeri ndaj Zotit).” [E percjell Ahmedi dhe hadithi eshte i sakte]
Hadithi perfshin çdo send (pavarsisht lendes se tij) qe vihet gjoja per tu ruajtur (nga syri apo shpirtrat e lig).