Segunda-feira, 22/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kurani dhe shkenca.Ndikimi i namazit ne trupin e njeriut.Kurani dhe shkenca.Ndikimi i namazit ne trupin e njeriut.

 

sexhde

Kur bëjmë sexhde, adhuruesit janë më pranë Allahut.

Çdo gjë në këtë univers i gjunjëzohet Allahut duke përfshirë diellin, hënën, yjet, pemët, dhe madje edhe çdo qelizë e vetme e organeve tona dhe çdo atom të këtij universi.

Çdo herë që muslimani i bën sexhde Allahut, Ai i lartëson në një nivel më të lartë, shpirtëror dhe fetar, dhe çdo nivel tjeter që është midis qiejve dhe tokës.

Sexhdja është një lloj ushtrimi që i lejon njeriut të nxjerri jashtë ngarkesat e tëperta, aktivizon qarkullimin e gjakut, përmirëson përqendrimin, dhe e bën atë të jetë i durueshëm dhe i qetë.

Studiuesit kanë treguar se kur muslimani lexon Kur’anin mendimet, ndjenjat, frika dhe fajet e kaluara çlirohen dhe largohen, presioni i gjakut bie frymëmarrja normalizohet dhe stresi pakësohet.

Lëvizjet fizike në namaz janë të lehta, uniforme dhe përfshijnë të gjitha muskujt dhe artikulacionet. Shpenzimi kalorik ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit energjik.
Për të gjitha këto arsye e për shumë e shumë të tjera, muslimani këshillohet t’i shtojë përmendjet e Allahut dhe praktikimin e rregullt të praktikave islame.

“O ju që besuat, kërkoni ndihmë me durim e me të falur (namaz) se vërtetë Allahu është me durimtarët.” (El-Bekare, 153).

(Visited 6 times, 1 visits today)
Tags:
Top