Sábado, 23/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur përjetojnë ndonjë fatkeqësi ndihmoje, bile me lutje(dua)Kur përjetojnë ndonjë fatkeqësi ndihmoje, bile me lutje(dua)

lutje

Kur fiton në polemikë me tjetrin mos u kreno. Kur përjetojnë ndonjë fatkeqësi ndihmoje, bile me lutje(dua).

I lartësuari thotë:
“Kush bën durim dhe fal, s’ka dyshim se ajo është virtyti më i lartë (lavdishëm)”.(8)
Njëra prej lutjeve të Pejgamberit s.a.v.s ka qenë: “O Zoti im mos lejo që për shkak timin të gëzohen armiqtë e mi” Ai ka këshilluar: “Mos u gëzo në fatkeqësinë e vëllait, e që Allahu ta mëshiroj atë, e ty të vie sprovë”.(9)

(Visited 4 times, 1 visits today)