Sexta-feira, 24/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur arrin sukses në diç, mos lejo që krenaria të depërton në zemrën tëndeKur arrin sukses në diç, mos lejo që krenaria të depërton në zemrën tënde

suksesi

Kur arrin sukses në diç, mos lejo që krenaria të depërton në zemrën tënde.


Pejgamberi s.a.v.s ka thënë: “Allahu i Madhërishëm më ka shpallur që të jem modest,dhe që askush të mos krenohet dhe ngrihet mbi askënd”.(6)

I lartësuari thotë:
“…pra, mos lavdëroni veten, se Ai e di kush është më i ruajtur.”(7)

Kur bie, mos lejo që padituria të bind që njerëzit ta kanë bërë gropën. Mundohu të ngrihesh dhe hapi sytë dhe mendjen që të mos biesh në greminën dhe kurthet e kohës. Nëse rrëshqet, mëso sit ë drejtohesh e jo të ankohesh .Kur të ngrihesh mendo në ata që kanë rënë, për t’u ndihmuar që të ngritën.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Top