Sunday, 18/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kosi, këshillohet gjatë shtatzënisëKosi, këshillohet gjatë shtatzënisë

Konsumimi i produkteve të qumështit, në veçanti kosit, është shumë i rëndësishëm gjatë shtatzënisë.

Janë të shumtë ushqimet që nuk këshillohen për tu ngrënë gjatë shtatzënisë, ashtu sikundër studime të tjera që rekomandojnë ngrënien e ushqimeve specifike.

Kjo pasi kosi është i pasur me kalcium – element shumë i rëndësishëm për forcimin e kockës së nënës dhe të fetusit, si dhe ka një sasi të madhe proteinash, vitaminë K dhe vitaminë B, të cilat luajnë rol të rëndësishëm për forcimin e sistemit imunitar si të nënës ashtu edhe të bebes.

Gjithashtu kosi përmban fosfor, magnez dhe kalium, si dhe është një element dietik për nënat e reja, pasi i pengon për të marrë kile të tepërta.

Këshillohet që femrat shtatzënë ta konsumojnë çdo ditë atë, madje edhe pasi të kenë lindur fëmijën.