Monday, 22/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Konsumimi i peshkutKonsumimi i peshkut

Shkencëtarët suedezë kanë vërtetuar se konsumimi i peshkut të yndyrshëm njëherë në javë parandalon sëmundjet e zemrës te meshkujt e moshave të mesme dhe të shtyra.

Megjithatë, rezultatet e studimit të publikuar në revistën “European Heart Journal” kanë treguar se konsumimi i më i madh i peshkut të yndyrshëm (do të thotë më shumë se një herë në javë) nuk kishte pasur ndikim më të madh në ruajtjen e shëndetit të zemrës.

Sido që të jetë, autorët e studimit rekomandojnë që peshku të konsumohet së paku dy herë në javë, ashtu sikurse rekomandon “American Heart Association”.