Quinta-feira, 18/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Konsumi i alkoolit vonon shtatzëninëKonsumi i alkoolit vonon shtatzëninë

stop alkooli

Një studim i realizuar nga shkencëtarët australianë ka treguar se femrat alkoolike kanë mbetur shtatzënë me fëmijën e parë me vonesë në krahasim me femrat të cilat nuk kanë pasur probleme me konsumimin e alkoolit.

Sa i përket meshkujve alkoolikë dhe ndikimit të alkoolit te koha e fekondimit të grave të tyre, nuk është vërtetuar e njëjta gjë.

Vartësia nga alkooli mund të shkaktojë keqfunksionimin e sistemit reproduktiv edhe te vajzat e reja edhe te femrat më të vjetra. Ky çrregullim më së shpeshti vërehet me çrregullimin e ciklit menstrual dhe komplikimet në shtatzëni, siç është aborti spontan.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Tags:
Top