Sábado, 25/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kombinimi i brokolit dhe domatesKombinimi i brokolit dhe domates

Hulumtimet e fundit nga Illinois dhe universiteti Ohaios kane gjetur se domatja kombinuar me brokolin në dietën e përditshme është më efektive në reduktimin e rritjes kanceroze, tumorit të prostatës sesa domateja ose brokoli i ngrënë vetëm.

Edhe për ata që nuk kanë kancer ne prostat …ka prova në rritje se domate e kombinuar me brokolin në dietën tuaj të përditshme mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të prostatës dhe kontraktimeve të tjera.

Hulumtuesit krahasuan efektin e vetem te domates dhe efektin e vetem te brokolit duke i shtuar në dietë e minjve dhe duke i krahasuar keto me efektet e nje kombinim të domates 10% dhe 10% te brokolit .Ata zbuluan se domatja dhe brokoli te kombinuar veprojne ne një mënyrë plotësuese duke ulur ndjeshem tumorin nga më shumë se gjysma. Pritet që këto rezultate të shkëlqyeshme qe u arrihen me minjte mund të përsëriten të njerëzve.
Domatet përmbajnë karotenoid domate, një luftëtar i njohur kanceri, por edhe mijëra phytochemicals te ndryshme të cilat stimulojnë veprimtarine anti-kancer në trup. Gjithashtu brokoli, një anëtar i perimeve cruciferous, përmban komponimet e sulfurit që jane te njohura per një mekanizëm që vonon rritjen e kancerit. Duke i kombinuar këto dy perime të njohura së bashku ato japin një efekt të fuqishëm anti-kancer.
Kanceri mund të zhvillohen kur trupit i mungon substanca kritike. Këto substanca mund të gjenden në lloje të ndryshme të perimeve dhe frutave dhe janë metabolikisht thelbësore për mbrojtjen normale të trupit.

Prandaj është thelbësore që të hani një shumëllojshmëri të ndryshme të frutave dhe perimeve se ato përmbajnë veti ushqyese të cilat punojnë së bashku në sinergji qe te bejne te mundshme efektet mbrojtës. Ta themi thjesht, të hahet një shumëllojshmëri e frutave dhe perimeve të përgatitura në mënyra të ndryshme do të ju jap shansin më të mirë të mbijetesës ndaj kancerit, parandalimin dhe shëndet të mirë.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Top