Thursday, 19/7/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këto janë festat tona



Këto janë festat tona

Këto janë festat tona:

Përcillet nga Enes bin Malik – Allahu qoftë i kënaqur me të – se kur Profeti alejhi selam erdhi në Medine, pa se banorët e saj argëtoheshin në dy ditë festash të xhahilijetit (periudhës para islame) dhe u tha atyre: “ Erdha tek ju dhe pashë se argëtoheni në këto dy ditë të xhahilijetit, ndërkohë Allahu ua ka zëvendësuar ato me dy më të mira: festa e fitrit dhe festa e kurbanit.”





Ahmedi, Ebu Daudi, Nesaiu dhe hadithi është i saktë.





Categories

Archives