Domingo, 24/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
No Data

Keshtu do te sjellim bereqet ne shtepi,mbi ate shtepi do te zbres rahmeti i Allahut do te tubohen melaiket dhe largohen djajt(shejtanet)Keshtu do te sjellim bereqet ne shtepi,mbi ate shtepi do te zbres rahmeti i Allahut do te tubohen melaiket dhe largohen djajt(shejtanet)

Disa shkaqe te semundjes

1.Mospermendja e Allahut,subhanehu ue teala dhe moskujdesi ndaj mbrojtjes nga semundjet me Kuran dhe sunet.
2.Perhapja e zilise,magjise dhe renia mesysh, ne permasa te gjera
3.Zullumi qe njeriu ia ben xhinit ne vendbanimet e tyre si pershembull derdhja e ujit vale pa e permendur emrin e Allahut dhe kryrja e nevojes se vogel ne gropa te ndryshme.
4.Frika e madhe dhe e papritur,hidherimi i madh,pikellimi dhe gezimi i tepruar.
5.Krijimi i kushteve te voliteshme per pranine e xhineve dhe shejtaneve me veprime qe pengojn hyrjen dhe pranin e melaikeve,si pershembull:qente,statujat,dhe fotografit,lakuriqesija,muzika,mos, leximi i Kuranit dhe mos falja e namazit.
6.Zhveshja e plote pa permendur emrin e Allahut,subhanehu ue teala.I Derguari i Allahut seallahu alejhi ue selam ,ka then:”Perdja mes pjeseve te turpshme te trupit birit te Ademit dhe shikimit te xhineve,eshet leximi i Besmeles(bimilah)gjat zhveshjes.”
7.Mosfalja e namazeve nafile dhe suneteve ne shtepi.Iben Umeri,radiallahu anha thot_”I Derguari i Allahut seallahu alejhi ue selam ka then:”Ndani disa namaze(nafile)per shtepit tuja(faluni ne shtepi)dhe mos i shenderroni shtepit ne varreza.”

Imam Neveviu thot:”Keshtu do te sjellim bereqet ne shtepi,mbi ate shtepi do te zbres rahmeti i Allahut do te tubohen melaiket dhe largohen djajt(shejtanet)..”