Sexta-feira, 24/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Katër mënyrat e puthjes së fëmijëveKatër mënyrat e puthjes së fëmijëve

Secili prind duhet t’i dhurojë fëmijëve të tij për çdo ditë katër lloje të puthjeve. Secila prej tyre ka një domethënie të veçantë, varësisht nga lloji i puthjes. Këto janë kuptime të vërtetuara shkencërisht.
1. Puthja në kupë të kokës d.m.th. unë jam krenar me ty dhe me veprat e tua të mira.
2. Puthja në ballë d.m.th. jam i kënaqur prej teje. (Kështu e puthte Profeti të bijën Fatime).
3. Puthja në faqe shpreh mall (sheuk) që është një gradë e dashurisë.
4. Puthja e dorës shpreh dashuri. Edhe kjo puthje ishte praktikë e profetit me të bijën të cilën e mbante për dore dhe e puthte në shpinë të dorës kohë pas kohe).

Dr. Mustafa Ebu S’ad
Nga arabishtja: Agim Bekiri

(Visited 8 times, 1 visits today)
Top