Friday, 21/7/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Karrota dhe studimi

Karrota dhe studimi

Shkencëtarët britanik nga University of Exeter kanë vërtetuar se konsumimi i lëngut të rrepës se kuqe apo karrotes, rrit qëndrueshmërinë trupore dhe mundëson zgjatjen e stërvitjeve edhe për 16%.

Journal of Applied Physiology ka shkruar se nitratet e pranishme në karrotë çojnë deri te ulja e harxhimit të oksigjenit në kuadër të angazhimit fizik dhe kështu janë të lidhura melodhjen më të paktë gjatë ushtrimeve.

Të dhënat e mbledhura nga 8 persona të moshës nga 19 deri në 38 vjet, kanë treguar se efekti pozitiv i gjysmë litri lëngu të karrotës është më i mirë se ai që mund të arrihet me stërvitje të rregullt.Hulumtimet e mëhershme kanë treguar se lëngu nga rrepa mund të çojë edhe në uljen e tensionit të gjakut .

Pershtati: Mjekesia Islame

Një shkrim tjetër i dobishëm  Tregtia e jashtëligjshme e “arit të bardhë”, si fitojnë femrat mbi 500 dollarë në ditë
Tags:

Categories

Archives