Thursday, 15/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Jezuitët katolik kamuflohen në shkollën “Loyola” në “sensin evropian”, për të promovuar krishteriminJezuitët katolik kamuflohen në shkollën “Loyola” në “sensin evropian”, për të promovuar krishterimin

GJERMANËT JEZUITË PREDIKOJNË KRISHTERIMIN NË SHKOLLËN E MESME “LOYOLA” NË PRIZREN – KURSE MUSLIMANËVE SHUMICË ABSOLUTE NË KOSOVË U NDALOHET MADJE EDHE NJË SHAMI E VOCKËL, E MOS TË FLASIM PËR PËRMENDJE TË FESË !

katoliket

WASHINGTON (CNS) – Për të mësuar vlerat e krishtera në Kosovën kryesisht myslimane, jezuiti ati Walter Happel përdor një pamje laike.
Prifti gjerman është drejtor ekzekutiv i një shkolle private në Prizrenin e Kosovës.
Në broshurën e tij për publikun, është portretizuar si një shkollë që mëson “në sensin evropian”, por nuk përmend vlerat e krishtera.
Klasat e gjuhës dhe shkencës janë te theksuara, shkolla nuk ofron mësimin e fesë.
Por shkolla quhet Gjimnazi Lojola në Prizren, i quajtur pas Shën Ignatius të Loyolasë.
Donatorët e saj përfshijnë Renovabisin, një lëvizje katolike gjermane; nga dioqezat gjermane te Këlnit dhe Limburgut; dhe Konferencës së Peshkopëve italian.
Dhe, ai madje kishte vu një pemë te Krishtlindjeve në shkollë këtë vit, Ati Happel tha per Catholic News Services në një intervistë me 4 prill gjatë një vizite në Uashington.

Fasada (kamuflimi) është e nevojshme për shkak se vetëm shtatë vjet më pare ne luftimet etnike dhe fetare në rajon separatist vunë përballë shumicën shqiptare muslimane kundër pakicës serbe të krishterë dhe të mësuarit e arsimit fetar në një shkollë hap një debat te cilin Ati Happel dëshiron që t’i shmanget./kohaislame.com

http://www.catholicnews.com/data/briefs/cns/20060406.htm

376media.com/