Sexta-feira, 22/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana, Albania
0C

Ja si duhet të sillen muslimanët kundrejt jomuslimanëveJa si duhet të sillen muslimanët kundrejt jomuslimanëve

Ibn Tejmije Allahu e mëshiroftë thotë :

Marrëdhëniet mes muslimanit dhe jomuslimanit që jeton në mesin e tyre duhet të jenë të mira dhe bamirësie meqë besimi i cili gjendet në zemren e muslimanit ia obligon që ti trajtojë jomuslimanët me besnikëri,siguri,këshillim dhe duke ua dashur atyre të mirën edhe nëse jomuslimani nuk është në përputhje me fenë e muslimanëve, ashtu sikurse Pejgamberi Jusuf trajtonte popullin e Egjiptit edhe pse ata nuk ishin besimtarë.

( Minhaxh Es-Sunneh 6/425 )