Sunday, 17/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Ja cfare ndodh me trupin nese e mbani jashteqitjenJa cfare ndodh me trupin nese e mbani jashteqitjen

TRUPI i njeriut është një mekanizëm ideal që nuk resht së punuari, deri në momentin kur sjellje të caktuara ndërhyjnë në proceset biologjike.

E këtu nuk e kemi për faktorët e brendshëm ,por ata të jashtëm vqë janë të varur nga sjelljet e njeriut. Sa herë ju ka ndodhur që trupi të ju ketë dhënë sinjale e ju t’i keni injoruar ? Një ndër to është dhe nevoja për të shkuar në tualet.

Gjithnjë del një punë qqë do t’ju vonojë për minuta ose orë me rradhë. Sforcimi i trupit nuk është vetëm një proces jo komod, por edhe i pashëndetshëm. Më poshtë do të lexoni çfarë ndodh me organzimin nëse ju sfrocoheni të mbani jashtëqitjen. Pas dy orësh!hold-in-poopMuskujt e rektumit ngushtohen dhe filloni të ndjeni shtypje në zonën e barkut. Mund të keni gazra dhe dhimbje të lehta.
Pas gjashtë orësh …

“Trupi juaj mund të humbasë ndjesinë e urgjencës, jo sepse mbeturinat ushqimore janë zhdukur me magji, por ju keni hyrë në fazën e kapsllëkut.
Pas 12 orësh …

Ju mund të përjetoni lodhje, gjakderdhje. Në një moment të caktuar ky veprim nuk do të jetë më në dorën tuaj pasi do të ndodhë në mënyrë të pavullnetshme.