Quinta-feira, 23/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Imami dhe Emiri (udhëheqësi)Imami dhe Emiri (udhëheqësi)

Imami dhe Emiri (udhëheqësi).

Tregohet se një udhëheqës ishte falur mbrapa një imami që e kishte zgjatur namazin. Pas përfundimit, udhëheqësi ngritet dhe e qorton imamin para masës duke i thënë: “Mos lexo në një rekat më shumë se një ajet.”

Ndërkohë, imami ua fali namazin e akshamit dhe pasi mbaroi Fatihanë, lexoi ajetin e Kur’anit:
Dhe thonë: “Zoti ynë, ne i dëgjuam udhëheqësit tanë dhe të parët tanë, por ata na shmangën nga rruga e drejtë.” (Ahzabë, 67)

Kurse, në rekatin e dytë pasi mbaroi Fatihanë, imami vazhdoi të lexonte ajetin tjetër nga Kur’ani:
“Zoti ynë, jepu atyre dënim të dyfishtë dhe mallkoi ata si është më së keqi!” (Ahzabë, 68)

Udhëheqësi i thotë imamit:
“Zgjate sa të duash dhe lexo çka të duash, pos këtyre dy ajeteve.”

Përshtati: Valdet Kamberi

(Visited 8 times, 1 visits today)
Top