Quinta-feira, 23/5/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

I dashur burrë i ardhshëm!!I dashur burrë i ardhshëm!!

I dashur burrë i ardhshëm!!

Ti nuk duhet të vozisësh ndonjë BMW ose Mercedez ose Skajllajn që të jesh i mrekullueshëm.

Bëhu një imam në namaze. Kështu unë e definojë të jesh i mrekullueshëm.

Ti nuk duhet të kesh një zë të mirë dhe të më qetësosh me këngë të këndshme.

Recitoje Kelamullahin (Fjalën e Allahut), Kur’anin Kerim. Kështu do të shkrihem.

Ti nuk duhet të jesh i pasur që unë të të dua ty.

Të lutem të kesh një zemër të këndshme. Kjo është më se e mjaftueshme për mua dhe për prindërit e mi gjithashtu.

Askush nuk është i përkryer. Ti je askushi. Kështuqë, vetëm bëhu një burrë i cili është rob i Allahut subhanehu ue teala? I tillë çfarë edhe i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, na ka këshilluar që të martohemi me të…

Transmetohet nga Ebu Hurejra, radiallahu anhu, se Pejgamberi, salallahu alejhi ue selem, ka thene: ”Nëse kërkon të fejohet dikush të cilit ia pëlqeni fenë dhe moralin, martojeni, se në të kundërtën do të jetë sprovë në tokë dhe telash i madh.” (Transmeton Tirmidhiu).

Përktheu dhe përshtati: Jetmir Jakupi

(Visited 14 times, 1 visits today)
Top