Sábado, 23/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
No Data

GOKESIMI DHE HAPJA E GOJESGOKESIMI DHE HAPJA E GOJES

GOKESIMI DHE HAPJA E GOJES

Pyetja:”Hoxhe i nderuar,nese nje njeri gokeson apo i hapet goja,a ka dhikr-lutje te vecant qe duhet ta thote?”
Pergjigjja:” Jo, nese gokeson ose i hapet goja,ai nuk bene dhikr te vecant per kete.Kjo eshte e kunderta cfare mendojne njerezit e zakonshem.Masa e zakonshme e njerezve mendojne se kur njeriu gokeson duhet te thote:”el hamdulil-lah,apo elhamdulil-lah ala kul-li hal!”
Por,e verteta eshte se nuk ka argument se kur gokeson duhet me thene el hamdulil-lah.
Poashtu edhe kur i hapet goja thojne:”eudhu bil-lahi minesh shejtanir raxhim,e kjo nuk ka kurfar baze dhe nuk eshte transmetuar se Pejgamberi alejhi selam ta kete vepruar nje gje te tille!”

Muhammed ibn Salih el Uthejmin