Domingo, 20/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve

Gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve

Gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve është një gjendje, që të gjithë njerëzit e përjetojnë gjatë larjes së dhëmbëve. Shumë njerëz mendojnë se është normale, por ajo është një shenjë problemesh shendetësore. Këto infeksione janë shkaktuar nga rritja e baktereve në dhëmbë. Nëse nuk trajtohen, shkaktohet një sëmundje shumë serioze infektive e cila rezulton më pas në inflamacion.

A mund të trajtohet sëmundja e mishrave të dhëmbëve?

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve është e zakonshme dhe mund të parandalohet vetëm duke larë dhëmbët rregullisht. Në momentin që ekziston infeksioni, është e nevojshme për të shkuar tek dentist-i, i cili do të përdorë mjete speciale për shërimin e kësaj sëmundjeje.

Shkaqe të tjera të gjakderdhjes nga mishrat e dhëmbëve

Ekzistojnë edhe elemente të tjerë që mund të shkaktojnë gjakderdhje të mishrave të dhëmbëve. Është shumë e zakonshme tek njerëzit që përdorin aspirinë-n ose ilaçe të tjera, të cilat hollojnë gjakun. Ajo gjithashtu mund të jetë shenjë e një çrregullimi shumë serioz gjaku. Gjakderdhja gjatë larjes së dhëmbëve asnjëherë nuk duhet të konsiderohet normale.

Nga: http://www.doktoriim.com

(Visited 529 times, 1 visits today)
Top