Saturday, 15/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fëmija me temperaturëFëmija me temperaturë

femija

Fëmija ka temperaturë nëse temperatura e sqetullave dhe e vetjesorit është mbi 37,3. Temperatura matet duke vendosur termometrin poshtë sqetullës dhe te vetjesori për tre minuta. Temperatura nuk është një sëmundje por simptomë e një sëmundje pak a shumë të rëndë.

Nëse temperatura është e lartë ose e barabartë me 38,5 ose vazhdon për tre ditë rresht ose nëse shoqërohet me simptoma të tjera duhet të konsultoheni menjëherë me pediatrin.

Çfarë duhet të bëni derisa të kontaktoni mjekun

Mos e mbuloni rëndë fëmijën. Jepini të pijë fëmijës pije të dëshirueshme prej tij dhe me sheqer. Vendosini në kokë diçka të ftohtë, për shembull një shami të njomë ose akull, kur temperatura është e lartë. Nëse temperatura është mbi 38.5 jepini një ilaç kundër temperaturës për fëmijë.