Quarta-feira’, 24/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fara e zezë (kokërrat e bereqetit)Fara e zezë (kokërrat e bereqetit)

fara e zeze

Fara e zeze

Pejgamberi ynë, Muhamedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses.” Aisha tha: “Ç’është helmuesja?” Pejgamberi tha: “Vdekja!” [Trans. Buhariu].

Efektet pozitive të fares së zezë

* Ka efekt vdekjeprurës karshi mikrobeve dhe viruseve.
* Zgjeron tubin e sistemit të frymëmarrjes
* Ul nivelin e sheqerit ne gjak,
* Parandalon semundjet e eneve te gjakut dhe arterieve,
* Lehteson tretjen e ushqimeve,
* Largon mjetet helmuese nga trupi
* Ndihmon ne semundjet e rugeve urinore
* Shpejton sherimin e plageve dhe riprodhimin e qelizave,
* Parandalon alergjine,
* Stabilizon sistemin e imunitetit,
* Perforcon sistemin hormonal dhe gjendjen shendetsore.

Fara e zeze per disa semundje

* Qe moti dihet per efektin e fares se zeze karshi problemeve te tretjes dhe gazrave ne lukth,
* Hemoroida ndihmon trupin ngase forcon enet dhe kapilaret, keshtu qe shpejton qarkullimin e gjakut,
* Ndihmon kunder semundjeve te metabolizmit sic jane reumatizma, semundjet e gjakut dhe ritja e nivelit te kolesterolit,
* Posedon efekte ndihmues kunder sterilitetit dhe probleve tjera seksuale. Fara e zeze forcon qelizat seksuale dhe efektet tjera ndihmojne ne rigjallerimin e trupit dhe deshires seksuale.
* Fara e zeze tregon njeashtu efekte pozitive ne etapen e menstruacioneve tek grate, parandalon dhimbjet.
* Parandalon dhimbjen e dhembeve.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Tags:
Top