Saturday, 25/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje


Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje


fara e zeze

Pejgamberi ynë, Muhamedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses.” Aisha tha: “Ç’është helmuesja?” Pejgamberi tha: “Vdekja!” [Trans. Buhariu].

Mjeku i lashtë grek, Destordhiris (ka jetuar në shekullin e parë pas lindjes së Isait alejhi selam), thotë: “Farat e farës së zezë përdoren si ilaç për dhimbjet e kokës, gripit, dhembjet e dhëmbëve dhe krimbat e stomakut. Ato përdoren shumë edhe si nxitës urinimi, nxitës menstruacionesh dhe shtues të qumështit tek nënat gjidhënëse.”

Një shkrim tjetër i dobishëm  Fara e zezë një ilaç profetik
Tags:

Categories

Archives