Friday, 26/5/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Egjipti njeh Kosovën – shtet të pavarur


Egjipti njeh Kosovën – shtet të pavarur


egjipt

Republika Arabe e Egjiptit e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Vendimi i është kumtuar në mëngjesin e sotëm ministrit të Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj.

Hoxhaj ka konfirmuar se vendimin ia kanë bërë të ditur nëpërmjet telefonit zëvendëspresidenti egjiptian, por dhe zëvendësministri i këtij shteti.

Egjipti është një nga vendet më të populluara në Afrikë dhe Lindjen e Mesme dhe vendi me më ndikim në këtë pjesë.

Paralajmërimin për njohjen e pati dhënë në ditën e 5-vjetorit të pavarësisë së Kosovës edhe e dërguara e posaçme e presidentit egjiptian, Mohamed Morsi, dhe njëherësh zëvendëspresidente e Egjiptit, Pakinam Al Sharkaui. Ajo pati marrë pjesë në ceremonitë shtetërore të shënimit të përvjetorit të pavarësisë./koha/kosova

Një shkrim tjetër i dobishëm  DISA MATURANTË TË PRESHEVËS REFUZOJNË RESTAURANTIN, MATURËN SHËNOJNË NË XHAMI

Categories

Archives