Monday, 10/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Edukata dhe norma e mbathjes se kepuceveEdukata dhe norma e mbathjes se kepuceve

Edukata dhe norma e mbathjes se kepuceve:

Kepucet jane miresi qe Allahu ia ka mundesuar njeriut. I Derguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thene: “Vishini kembet tuaja, sepse njeriu llogaritet si te ishte hipur mbi nje kafshe, perderisa eshte i mbathur tek kembet.” [Muslimi].
I Derguari i Allahut alejhi salatu ues selam) ka thene: “Kur te mbathë ndonjeri nga ju kepucet, le te filloje me te djathten, e kur ti zbathe le te filloje me te majten.”
I Derguari i Allahut (alejhi salatu ues selam) ka thene: “Mos te ece ndonjeri nga ju me nje kepuce te vetme. Ose le ti veshe te dyja ose ti heqe te dyja.” “Vertete shejtani ecen me nje kepuce”.

Eshte percjelle ndalimi i te ecurit me kepuce mes varrezave. I Derguari i Allahut kur e pa njerin qe po ecte i mbathur mes varreve i tha: “O ti qe ke mbathur kepuce, hiqi kepucet e tua.” [Hadithi eshte Hasen].