Monday, 29/5/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A e keni ditur?


A e keni ditur?


kamera

 

A e keni ditur?

Fjala camera rrjedh nga arabishtja kamer (hene), qe ka konceptin e reflektimit te drites se diellit nga hena.

Ibn Hajthem, shkencetar musliman, e ka zbuluar dhe zhvilluar kameren e pare permes studimit te tij ne fiziken optike: natyra e te parit dhe perthyerja e drites.

 

Një shkrim tjetër i dobishëm  Martesa është gjysma e fesë
Tags:

Categories

Archives