Friday, 24/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A e dini se?


A e dini se?


ukraina
A e dini se?Rajoni tashmë i trazuar i Krimesë në Ukrainë ka një popullsi myslimane prej rreth 300.000 banorëve vendas. Ata quhen Tatar të Krimesë dhe përbëjnë më shumë se gjysmën e 500.000 muslimanëve që jetojnë në Ukrainë sipas statistikave zyrtare. Tatarët janë mjaft mirë të organizuar me Bashkësitë e tyre Islame dhe rreth 360 organizata të ndryshme mirëpo ende nuk lejohen nga shteti për të formuar parti të tyren politike.
Numri i xhamive kalon 150–shin ndërsa dhjetëra prej tyre janë me kapacitete të mëdha si kjo në foto.

xhamija
Një shkrim tjetër i dobishëm  DASHURIA DHE SHKAQET E SAJ!
Tags:

Categories

Archives