Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve?


A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve?


pyetje pergjigje

Pyetje:  A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve apo duhet që ato ditë ti zëvendëson me ditë tjera pas Ramazanit?

Përgjigje: Nuk është i pranuar agjërimi i gruas në kohën e menstruacioneve dhe nuk i lejohet asaj që të agjërojë. Nëse i vjen cikli mujor duke qenë e agjërueshme, ajo e prish agjërimin dhe i zëvendëson këta ditë pas pastrimit (pasi të kalon cikli mujor).
(Komisioni për fetva)

 IslamQ&A

Përktheu: Senad Ramadani

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  A eshte obligim martesa ?

Categories

Archives