Terça-feira, 23/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dobitë e SidritDobitë e Sidrit

sidri

Dobitë e Sidrit

Sidri dhe gjethja e tij janë ilaçe efektive dhe kanë dobi të çuditëshme dhe gjurmëlënëse kundra xhindëve, magjisë, syrit të keq, gjëndjes së keqe shpirtërore, stresit dhe gjëndjes së keqe mendore. Sidri pra në shumicën e rasteve përdoret si rukje Islame (këndim Kurani dhe dua profetike me ilaç). Në rukje përdoret sidri i bluar ose gjethja e tij. Sidri më i mirë është sidri i Medines qytet në Arabinë Saudite Pasi Pejgamberi Muhamed {paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} e ka përdorur sidrin e medines dhe na ka këshilluar që ta përdorim atë.
Sidri përmëndet dhe në Kuranin Famëlartë që eshtë pemë nga pemët e xhenetit në hijen e të cilës qëndrojnë të drejtët dhe të devotshmit.

Sidri përmëndet dhe në Kuranin Famëlartë që eshtë pemë nga pemët e xhenetit në hijen e të cilës qëndrojnë të drejtët dhe të devotshmit. Allahu i Madhëruar thotë: “(Dhe ata të Dorës së Djathtë. Kush do të jenë ata të Dorës së Djathtë? Do të jenë në Sidrin (pemë në kufirin më të lartë) pa gjemba)”. El-Uakia: 28-29. Dhe në një ajet tjetër Allahu i Lartësuar thotë: “(E ke parë tek Sidretul Munteha (pranë drunjve te sidrit). Që pranë saj është xhenetul Me’va (kopësht strehimi i …)” En-Nexhm:14-16.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Tags:
Top