Friday, 28/10/2016 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Dobitë e sadakasë, lëmoshës


Dobitë e sadakasë, lëmoshës


sadaka mjeksiaislame

1. Sadakaja, lëmosha e fikë hidhërimin e Allahut.

2. Sadakadhënësi, lëmoshëtari është nën hijen e lëmoshës së tij në ditën e Kiametit.

3. Vetëm ajo pjesë e pasurisë që e jep sadaka, lëmoshë, i mbetet njeriut të pasur.

4. Sadakadhënësi, lëmoshëtari, thirret për të hyrë nga dera e veçantë e cila quhet Dera e Sadakasë, lëmoshës.

5. Sadakaja, lëmosha e pastron pasurinë, e cila e kaplon për shkak të gabimeve, gënjeshtrave, betimeve, etj.

Bekir Halimi

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Katër gjëra e zbehin fytyrën dhe e largojnë shkëlqimin

Categories

Archives