Saturday, 20/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Depresioni po ‘vret’ shqiptarëtDepresioni po ‘vret’ shqiptarët

Sëmundja e depresionit ne shoqërinë shqiptare është ne nivele shume te larta. 1 ne 4 te moshuar vuajnë nga depresioni, ndërsa tek te rinjtë e moshës 15 deri 30 vjeç, kjo sëmundje është një nga shkaktaret kryesor te vdekjeve nga vetëvrasjet.

Ne ditën botërore te shëndetit, ku ne fokus edhe te Organizatës Botërore te Shëndetësisë është depresioni, specialistet tregojnë se femrat janë me te prekurat, raporton Vizion +.

Problem sipas mjekeve është fshehja e sëmundjes për shkak turpit nga shoqëria.

Mjeket bëjnë apel per personat qe kane shenjat e depresionit t’i drejtohen specialistit. Ndërsa farmacitë te mos lëshojnë qetësues pa recete, pasi kategoria e prekur ka krijuar varësi prej tyre.

Pagjumësia e zgjatur, lodhja, shpërqendrimi, stresi dhe ankthi janë disa nga shenjat e depresionit. Mos kurimi i tij çon ne rendimin e shëndetit mendor, deri ne vetëvrasje.