Terça-feira, 23/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ç’është dispozita për namazin e vitrit, dhe a është namaz i veçantë vetëm për në Ramazan?Ç’është dispozita për namazin e vitrit, dhe a është namaz i veçantë vetëm për në Ramazan?

pyetje pergjigje

Ç’është dispozita për namazin e vitrit, dhe a është namaz i veçantë vetëm për në Ramazan?

Përgjigje : Namazi i vitrit është sunnet i fortë për Ramazan dhe jashtë tij, saqë imam Ahmedi dhe të tjerët thonë : “Kush e lë namazin e vitrit, ai është njeri i keq, dhe nuk bën ti pranohet dëshmia”.
Është sunnet i fortë, dhe nuk bën muslimani që ta lë atë, as në Ramazan e as jashtë tij.
Namazi i vitrit do të thotë përfundimi i namazit të natës me një rekat e nuk është ashtu siç e kanë kuptuar disa njerëz, se vitri është kunuti (lutja) i cili bëhet në të.
Kunuti është diçka e vitri diç tjetër, vitri është përfundim i namazit të natës me një rekat apo me tre rekat pa i ndarë.
Sidoqoftë, namazi i vitrit është sunnet i fortë në Ramazan dhe jashtë tij, dhe nuk është mirë që muslimani ta lë atë.

___________________________________________________________________________________
Shkëputur nga libri „Kushtet e fesë (pyetje dhe përgjigje mbi shtyllat e Islamit)”
Autor Muhammed el-Uthejmin (Allahu e mëshiroftë)

(Visited 7 times, 1 visits today)
Top