Wednesday, 18/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Ky është personi që mund të shkosh për trajtim me rukje ( me fry me Kuran)
  Ky është personi që mund të shkosh për trajtim me rukje ( me fry me Kuran)

  Nëse hasë këto shenja të cilat do t’i cekim në vijim, duhet t'a dini se ai person është Rukjegji  (hoxhë apo musliman i thjeshtë që trajton të sëmurët me Kuran; në gjuhën popullore me fry). Këto jane virtytet e nje muslimani (rukjegjiu) e që duhet te dihen para se të vazhdojmë apo shkojmë per rukje. Fal 5 vakte namaz…

 • Dhikri i mëngjesit – praktikoje
  Dhikri i mëngjesit – praktikoje

  E sakta është se lutjet e mëngjesit dhe të mbrëmjes kanë kohë të përcaktuar, për shkak se hadithet të cilat nxisin për thënien e këtyre lutjeve kanë ardhur në formën se “kush thotë kështu e kështu kur të gdhijë apo kur të bjerë terri”, pra do të thotë se ndërlidhen me lindjen dhe perëndimin e…

 • Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë
  Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë

  Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë 1.Nata e Kadrit. 2.Fundi i natës. 3. Pas namazeve farze. 4. Midis ezanit dhe ikametit. 5.Një kohë e caktuar çdo natë. 6.Gjatë rënjes së shiut. 7.Gjatë thirrjes së ezanit. 8.Kur muslimanët janë duke shkuar në luftë. 9.Një pjesë kohe e caktuar ditën e Xhumasë.Sipas mendimit…

Rukje

Shendeti

Citrullus vulgaris (bostani,shalqini.karpusi)
Citrullus vulgaris (bostani,shalqini.karpusi)

Bostani është një bimë barishtore është me origjinë nga Afrika Jugore. Edhe pse është me origjinë nga Afrika jugore, bostani është kultivuar në Kinë që prej shekullit të 10-të. Ka shumë varietete të bostanit dhe si i tillë, "mishi" i bostanit, të cilin ne zakonisht e njohim si të kuq apo rozë, mund të jetë…

Me Shume

Sëmundjet

 • Urinimi natën tek fëmijët
  Urinimi natën tek fëmijët

  Urinimi në krevat, gjithashtu quhet nocturnal enuresis, dhe është problem i kontrollimit të fshikëzës së urines e cila drejton urinimin gjatë natës, përderisa fëmiu flen. Kjo është shumë normale tek foshnjet dhe fëmijët e vegjël, por mund të bëhet problem mjekësor nëse vazhdon pasi që fëmiu të arrijë moshën 5-6 vjeçare, apo nëse shfaqet tek…

 • Si ta kurojmë reumatizmëm
  Si ta kurojmë reumatizmëm

  REUMATIZMA Si ta kurojmë reumatizmëm   -Bëni dy herë në javë ushtime gjimnastikore të lehta. -Merrni here pas herë (një herë në dy ose tre muaj) tableta multivitaminë. -Jetoni në ambiente që nuk janë të ftohta. -Pini sa më shumë çarja me bimë jeshile. -Përdorni ujë mineral. -Hani sa më shumë fruta me vitaminë C…

Categories

Archives