Sunday, 26/2/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Lutje Pejgamberike per sherimin e semundjeve shpirterore
  Lutje Pejgamberike per sherimin e semundjeve shpirterore

    Lutje Pejgamberike per sherimin e semundjeve shpirterore: “La ilahe il-lallahu el adhimul halim. la ilahe il-lallahu rabbul arshi el adhim, la ilahe il-lallahu rabbus-semavati esseb’i ue rabbul ardi, rabbul arshi el kerim” “Nuk ka te adhuruar tjeter (me te drejte) perveç Allahut, te Madherishmit, te Butit. Nuk ka te adhuruar tjeter perveç Allahut, Zotit…

 • Si i kuron Islami sëmundjet shpirtërore?
  Si i kuron Islami sëmundjet shpirtërore?

  Kurani është shërim për besimtarët. Allahu i Madhëruar thotë: "Thuaj: "Ai (Kurani) është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. Por ata që nuk besojnë, janë të shurdhër dhe të verbër, njësoj si të thirreshin prej vendeve të largëta." [Fussilet, 44] Dhe thotë: "Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë për besimtarët e që…

 • Këshillë pronarëve të shtëpiave
  Këshillë pronarëve të shtëpiave

  Pronarët e shtëpiave duhet të kujdesen rreth asaj se kush u hyn në shtëpin.Këtu do t’i përmendim disa veqoritë atyre mjekëve ,të cilëve nuk guxoni t’ua lëni mjekimin e të sëmuarëve tuaj: 1.Nëse shihni se ka vendosur letër nën këmbët e të sëmurit me arsyetim se në këtë mënyrë dëshiron ta kontrollojë 2.Nëse,pas hyrjes dhe para…

Rukje

Shendeti

Pyrus comunis (dardha)
Pyrus comunis (dardha)

Pyrus comunis (dardha) Frutat e dardhës përdoren në gjendje të freskët në kohën e pjekjes natyrore, të ruajtura në frigorifer, dhe të përpunuara në formë marmelate, conserve, kompostoje ose të thara. Përmbajnë kripëra minerale, si: kalium, kalcium, mangan, fosfor, hekur etj., 4-5% sheqer, vitamina C, B1, B2, B6, karotinë, acide organike etj. Ato janë freskuese,…

Me Shume

Sëmundjet

 • Zbuloni me kohë sëmundjet e veshkave
  Zbuloni me kohë sëmundjet e veshkave

  Shenjat dhe simptomat: 1. Sistemi tretës: Anoreksi, pështjellim, të vjella. 2. Gjaku: hemorragji si pasojë e keqfunksionimit të trombociteve. 3. Çrregullime të volumit intravaskular që janë pasojë e humbjes së aftësisë të veshkave për të rregulluar përqendrimin e urinës. 4- Anemia është pasojë e mosprodhimit të eritropoetinës. 5-Djersitje e vazhdueshme. 6-Fryrje e trupit. 7-Ethe. 8-Dobësi.…

 • Koletseroli
  Koletseroli

  Eshte semundje e cila shkaktohet nga kolesterina, qe eshte nje lende organike me permbajtje dhjamore qe gjendet me shumice ne yndyrnat, ne trute e bagetive, ne te verdhen e vezes dhe gjithashtu kjo lende shkakton edhe semundjen e arteriosklerozes. Simptomat: 1-perqindje e larte e yndyrave ne gjak 2-shtim i peshes ne menyre te papritur 3-mungese fuqie,…

 • Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup
  Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup

  Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup Në mëngjes dreke dhe darkë, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë…

Categories

Archives