Wednesday, 26/9/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj
  Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj

  Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj Ka thënë Profeti Muhamed (alejhi selam): “Çdo njeri që është në ankth dhe i trishtuar nëse thotë: “All-llahum-me, in-ni abduke, ibnu abdike, ibnu emetik! Nasijeti bi jedik! Madin fije hukmuk! Ad’lun fije kadauk! Es’eluke bi kul-lismin huve lek, sem-mejti bihi nefsek, eu…

 • 9 Kushtet se si kryhet duaja?
  9 Kushtet se si kryhet duaja?

  Për kryerjen e dua’së në mënyrën e duhur, duhen plotësuar këto kushte: 1- Drejtimi nga Kibla. 2- Pastërtia trupore. 3- Ngritja e duarve. 4- Të filluarit me falënderimin e Allahut dhe madhërimin e Tij. 5- Dërgimi i salavateve (në namaz) për Muhamedin, robin dhe të dërguarin e Allahut. 6- Pendimi dhe të kërkuarit e faljes.…

 • Duatë e gjumit
  Duatë e gjumit

  a)Kur bijmë të flejmë: Muhammedi alejhiselam thotë: "Kur të shtrihet dikush në shtratin e tij le të mbështillet mirë, sepse askush nuk e di se çka mund t'i ndodhë në gjumë, pastaj le të thotë: BISMIKE RABBI VED'ATU XHENBI VE BIKE ERFE'UHU, IN EMSEKTE NEFSI FERHAMHA VE IN ERSELTEHA FAHFADHHA BIMA TAHFEDHU BIHI `IBADEKES-SALIHIN. ["Me…

Rukje

Shendeti

Boronicat dhe dobite e saj
Boronicat dhe dobite e saj

Boronicat mund të ndihmojnë në shkrirjen e dhjamit të grumbulluar në bel, tregojnë studimet e studiuesve nga Universiteti i Michiganit. Sipas studimeve të tyre, ushqimi i pasur me boronicë ndihmon në zvogëlimin e shtresave yndyrore në abdomen, yndyrë e cila është e lidhur edhe me sëmundjet e zemrës dhe diabetin. Rezultati i studimit i vesh…

Me Shume

Sëmundjet

 • Ilaç natyral për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]
  Ilaç natyral për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]

    Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë] Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]: “Gotës me qumësht të ëmbëlsuar me mjaltë i shtohet një lugë e kokrrës së zezë dhe pihet.” Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme.…

 • Sëmundjen e gjoksit
  Sëmundjen e gjoksit

  Sëmundjen e gjoksit Nevojitet të përzihet lëngu i karotës me një lugë mjaltë në një gotë ujët të vakët, dhe kjo merret në mëngjes dhe mbrëmje. Kjo largon të gjitha sëmundjet e gjoksit dhe plotësisht i shëron. Gjithashtu, mund të zihet druri i temjanit në ujë dhe ai çaj të ëmbëlsohet me mjaltë; kjo forcon…

 • ANEMIA: Çfarë duhet të konsumojnë anemikët
  ANEMIA: Çfarë duhet të konsumojnë anemikët

  ANEMIA: Çfarë duhet të konsumojnë anemikët 1-Anemikët duhet të konsumojnë fruta me vitaminë C. 2 -Anemikët duhet të konsumojnë spinaq dhe barëra jeshile. 3 -Fiku, shalqiu dhe luleshtrydhja, efikase për t’u trajtuar. 4-Anemikët duhet të pinë 150 gram lëng karotash në ditë. 5-Çajin, kakaon dhe kafen duhet t’i marrin tri orë përpara se të hanë,…