Sunday, 26/2/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Sherimi i sihrit
  Sherimi i sihrit

  SHËRIMI I SIHRIT (Fetvaja e Shejh Abdu-l-Aziz Ibën Bazit) Së pari: Definicioni i Sihrit: Gjuhësisht:  Çdo send që të hollehet dhe shtypet apo fshihen shkaqet e tij. Terminologjikisht: Thotë Ebu Muhammed el-Makdesi: “Sihr është shtrigni dhe fall. Lidhje e cila ndikon në zemër dhe trup, shkakton sëmundje, vdekje, apo ndarje mes burrit dhe gruas. Ehli…

 • Terapia me Kuran – Dr. Selman Aude
  Terapia me Kuran – Dr. Selman Aude

  Terapia me Kuran Dr. Selman Aude 1 - Termi “shërim” është një term që përcjell një kuptim më të gjerë sesa termi “ilaç” edhe pse ai e përcjell në vetvete dhe kurimin. Kurani fisnik është ilaç, e megjithatë, Zoti e etiketon në Kuran me fjalët: “Ai është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. (Fusilet, 44) Njeriu…

 • Dhjetë shkaqe që robi mund të ruhet me to prej shejtanit
  Dhjetë shkaqe që robi mund të ruhet me to prej shejtanit

  Njeriu mbrohet nga shejtani, dhe e largon sherrin e tij si dhe ruhet prej tij duke plotësuar dhjetë shkaqe: 1-      Duke i kërkuar mbrojtje Allahut prej shejtanit. Allahu i Lartësuar thotë: “E nëse të ngacmon ndonjë cytje prej shejtanit kërko mbrojtje nga Allahu, vërtetë Ai është Dëgjues, i Ditur”. Transmetohet në sahihun e Buhariut nga…

Rukje

Shendeti

Agjëroni do të jeni të shëndetshëm !
Agjëroni do të jeni të shëndetshëm !

Agjërimi është institucion i edukimit shpirtëror dhe muaji i Ramazanit është periudha e lulëzimit të vlerave shpirtërore dhe humane.“Agjëroni do të jeni të shëndetshëm”(hadith). Ja, kjo thënie e, Muhammedit sal-lallahu alejhi ue selem, tij mbi 14 shekuj, sot po vërtetohet nga shumë eksperimente të bëra që qendrat mjekësore botërore. Është i madh numri i mjekëve…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për hipertensionin
  Për hipertensionin

  Per hipertensionin Dy kokrra të mëdha hudhre në një litër ujë dhe zihen për 10 minuta. Ena lihet e mbuluar sa të ftohet pastaj kullohet dhe lëngut i shtohet lëngu i 3-4 limonëve. Pihet një filxhan çdo mëngjes esëll.

 • Si të trajtojmë reumën,dhembjet reumatike
  Si të trajtojmë reumën,dhembjet reumatike

  *Bimët dhe mjekimet për të trajtuar të gjitha format e sëmundjeve reumatike Reumatizmi është shkaku i dytë, pas sëmundjeve të qarkullimit të gjakut, që shkakton më tepër paaftësi për punë. Më tepër se 50 për qind e njerëzve mbi 65 vjeç vuajnë nga kjo sëmundje, ndërsa kjo përqindje është më e lartë te seksin femër.…

 • Kokrrat e ullirit dhe diabeti
  Kokrrat e ullirit dhe diabeti

  Kokrrat e ullirit Kokrrat e ullirit bëjnë mirë kur i konsumojnë ata që vuajnë nga sëmundja e sheqerit. Është e këshillueshme që diabetikët të hanë sidomos kokrra jeshile, të cilat shuajnë etjen që shkakton diabeti. Kokrrat e gjelbra të ullirit shërojnë diabetin, por të sëmurët me këtë sëmundje duhet të hanë nga pesë kokrra ulliri…

Categories

Archives