Wednesday, 17/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • “Kush thotë njëqind herë ?
  “Kush thotë njëqind herë ?

  “Kush thotë njëqind herë ? Profeti (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) thotë: “Kush thotë njëqind herë në mëngjes: La ilahe il-All-llahu uahdehu la sherike leh, lehul-mulku ue lehl-hamdu ue hue ala kul-li shejin kadir. (Nuk ka të adhuruar tjetër përveç Allahut që e meriton me të drejtë të adhurohet, Një i Vetëm…

 • Një lutje e mrekullueshme profetike
  Një lutje e mrekullueshme profetike

  "All-llahu im, Ty të takon falënderimi, ngase Ti je drita e qiejve dhe tokës dhe çfare ka në to; Ty të takon falënderimi ngase Ti je mbikëqyrës i qiejve dhe tokës dhe çfare ka në to; Ty të takon falënderimi ngase Ti je e Vërteta; Premtimi Yt është i vërtetë, Thënia Jote është e vërtetë,…

 • 7 simptoma të syrit të keq dhe hasedit (smirës,xhelozisë)
  7 simptoma të syrit të keq dhe hasedit (smirës,xhelozisë)

    7 simptoma të syrit të keq dhe hasedit (smirës,xhelozisë)   Paraqitja e sëmundjeve të ndryshme të rezikshme Shytpje mbi vetulla Plogështi e jashtëzakonshme Rënie shpirtërore Mossukses në mësime apo në punë Hapja e gojës gjatë dëgjimit të Kur’anit posaqërisht gjatë dëgjimit të kaptinës el-Felek dhe En-Nas Gogësim Verejtje verejtje..lidhje me simptomat… Nuk është kushtë…

Rukje

Shendeti

Helmi i merimangës mund të përdoret për trajtimin e paralizës
Helmi i merimangës mund të përdoret për trajtimin e paralizës

Në një hulumtim të bërë në Australi u zbulua se helmi i merimangës mund të përdoret për trajtimin e paralizës, transmeton Anadolu Agency (AA). Sipas mediave vendore në Australi, shkencëtarët austalianë kanë gjetur se një proteinë që gjendet në helmin e merimangës mund ta mbrojë trurin ndaj dëmtimeve që mund të ndodhin pas paralizës. Studiuesit…

Me Shume

Sëmundjet

 • Alkoolizmi si sëmundje
  Alkoolizmi si sëmundje

  Alkoolizmi si sëmundje ...Islami është përçuesi i të gjitha shpalljeve hyjnore paraardhëse dhe në të njëjtën kohë është edhe besimi më i përkryer në botë. Besimi Islam është personifikimi i së mirës dhe burim i mençurisë sepse e ka burimin nga Allahu i Plotfuqishëm. Në islam në përgjithësi është i vlefshëm parimi se gjithçka ka…

 • Per te nderprere djersitjen e theksuar
  Per te nderprere djersitjen e theksuar

  Per te nderprere djersitjen e theksuar merren 3 luge gjelle me perzierje bisht kali ose keputje,trendafil i eger, dhe kamomil. Hidhen ne nje liter uje te porsavluar dhe lihet te zieje 3-4 min. Ena lihet e mbuluar deri sa vaket pastaj kullohet dhe pihet nje filxhan para gjumit.

 • Per freski,gjalleri dhe forcim te zemres
  Per freski,gjalleri dhe forcim te zemres

  Jep gjalleri, freski dhe forcon zemren: Merren nje luge e vogel (kafeje) nga makthi dhe perzihet me nje luge te vogel (kafeje) mjalt te fares se zeze pasi perzihet mire me njera-tjetren konsumohet dy here ne dite mengjes dhe mbremje pas buke. Per me teper rreth makthit kliko ketu: