Sunday, 26/2/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Terapia me Kuran – Dr. Selman Aude
  Terapia me Kuran – Dr. Selman Aude

  Terapia me Kuran Dr. Selman Aude 1 - Termi “shërim” është një term që përcjell një kuptim më të gjerë sesa termi “ilaç” edhe pse ai e përcjell në vetvete dhe kurimin. Kurani fisnik është ilaç, e megjithatë, Zoti e etiketon në Kuran me fjalët: “Ai është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. (Fusilet, 44) Njeriu…

 • A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?
  A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?

  Pyetje: A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?  Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Profeti Muhamed (Paqja qoftë mbi të!) ka thënë: “Syri [mësyshi/dëmi i fuqishëm që shkakton ai] është një realitet [që ndodh në të…

 • TRI LLOJET E SIGURIMIT JETËSOR!!
  TRI LLOJET E SIGURIMIT JETËSOR!!

  - Sigurimi i parë: I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: "Kush e fal sabahun është nën mbrojtjen e Allahut". - Sigurimi i dytë: I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Kush e lexon Ajetul Kursin pas çdo namazi farz, nuk…

Rukje

Shendeti

Dalja e dhëmbëve të para të bebes, si mund ta ndihmoni?
Dalja e dhëmbëve të para të bebes, si mund ta ndihmoni?

  Ja si mund t’i ndihmoni të vegjlit tuaj për të kaluar periudhën e vështirë e të bezdisshme të daljes së dhëmbëve Zakonisht është incizivi central i harkadës së poshtme ai që del i pari dhe për nënat e baballarët përfaqëson gjithmonë një moment shumë emocionues. Para daljes së dhëmbëve çdo fëmijë shfaq një shkallë…

Me Shume

Sëmundjet

 • Apandesiti, shenjat dhe kurimi
  Apandesiti, shenjat dhe kurimi

  Apandesiti, shenjat, kurimi Apandesiti akut është inflamacioni i papritur i një organi të ashtuquajtur në latinisht appendix vermiformis. Më shpesh shfaqet tek moshat e reja dhe pothuajse njëlloj tek të dy gjinitë. Ku gjindet Apandesiti? Apandesiti gjendet në anën e djathtë poshtë barkut në fillim të zorrëve të trasha. Është një organ në formë kanali…

 • Kapsllëku, diagnoza dhe mjekimi
  Kapsllëku, diagnoza dhe mjekimi

  Kapsllëku (konstipacioni) është kalimi i rrallë dhe i vështirë i jashtëqitjes. Frekuenca e lëvizjeve të zorrës (jashtëqitjes) në mesin e njerëzve të shëndoshë dallon nga dy deri tre jashtëqitje në ditë ose deri tre në javë. Çdo individ duhet të përcaktojë se çfarë është normale për të. Si rregull, në kapsllëk duhet të dyshohet nëse…

 • 14 zakonet në jetë që e bëjnë zemrën copë-copë
  14 zakonet në jetë që e bëjnë zemrën copë-copë

  Sëmundjet kardiovaskulare, mbeten në botë, ndër shkaqet kryesore të vdekjeve. Dhe arma e vetme për ta zbutur këtë prirje negative, është parandalimi i tyre. Por si mund të realizohet ai? Do të mjaftonin në fakt, vetëm që të ndalonim 14 zakone të këqija gjatë jetës. Dhe kështu, zemrën nuk do ta bënim copë-copë… 1) Të…

Categories

Archives