Wednesday, 21/3/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Shërimi dhe kundërvënia akteve (sihru) të magjisë
  Shërimi dhe kundërvënia akteve (sihru) të magjisë

  Magjepsja është sëmundje dhe gjendje jo e rregullt që duhet të trajtohet si të gjitha parregullsitë e tjera. Ndër simptomat e saj janë: mashtrimi, shikimi imagjinar, magjepsja, mahnitja dhe kuptimet e gabueshme, përpos treguesve të tjerë, të cilët kohë pas kohe mund ta mashtrojnë perceptimin e drejtë të individit . Udhëzimi i të Dërguarit të…

 • 6 ajetet e shërimit
  6 ajetet e shërimit

  6 ajetet e shërimit “Thuj:Ai eshte per besimtaret udhezues e sherues. (Fusile,44) “Ne te shpallim Kuranin qe eshte sherim dhe meshire per besimtaret”(El-Isra,82.) ”Dhe kur semurem Ai me sheron.”(Esh-Shura,80) ”Nga barqet e tyre (bleteve)del leng,ngjyra e te cilit eshte e ndryshme dhe ne te cilen ka sherim(bar-ilaç)per njerzit.(En-Nahl,69) .....e juve ju ndihmon kundër tyre dhe…

 • Mësyshi mund të ndikojë në çdo aspekt të jetës
  Mësyshi mund të ndikojë në çdo aspekt të jetës

  Forca e mësyshit dhe hasedit: Mësyshi dhe hasedi kanë një forcë të jashtëzakonshme të cilën nuk arrijnë ta parafytyrojnë dot shumë prej njerëzve, ajo mund të arrijë derisa të thërmojë dhe malet. Muhamedi, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Mësyshi është i vërtetë, rrëzon dhe malin e lartë.” (Sahihul Xhami’ë: 4146) Mësyshi mund të godasë…

Rukje

Shendeti

10 Shenjat që keni Parazitë në Trupin tuaj (dhe si t’i largoni ato)
10 Shenjat që keni Parazitë në Trupin tuaj (dhe si t’i largoni ato)

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, 3.5 miliard njerëz vuajnë nga një lloj infeksioni parazitar. Paraziti është çdo organizëm që jeton dhe ushqen jashtë një organizmi tjetër. Parazitët marrin dhe shfrytëzojnë ushqyesit e trupit tuaj dhe duke vepruar kështu, lëndojnë gjithë organizmin. Parazitët marrin një numër të formave të ndryshme dhe mund të lulëzojnë në të…

Me Shume

Sëmundjet

 • Kanceri i mushkërive (kanceri pulmonar)
  Kanceri i mushkërive (kanceri pulmonar)

  Kanceri i mushkërive (kanceri pulmonar) Karcinoma bronkiale ***Mushkëria Gjatë frymëmarrjes, fryma përshkon një rrugë të gjatë. Fillimisht ajo rrymon nga hapësira e hundës, gojës dhe fytit në skërfyell (laring) dhe më pas në bronket (rrugët e frymëmarrjes në mushkëri).Dy bronket kryesore të çojnë drejt dy krahëve të mushkërive, të cilët gjenden në anën e djathtë…

 • Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë
  Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë

  Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë 1 dorë rrënjë valeriane, 1/2 dorë lule livande, 1/2 dorë rozmarine, 1 dorë gjethesh nerënxe, 1 dorë lule kamomili. Rrënjët valeriane priten në copa të vogla, gjethet e nerënxës copëtohen me dorë. Ato përzihen me rozmarinën, lulet e livandës dhe kamomilin. Për çdo tas çaj hidhet një lugë…

 • MAJASELLI
  MAJASELLI

  Këshilla për personat që kanë majasëll dhe probleme në zorrë: 1. Në të gjitha rastet me majasëll këshillohet që të përdoren krundet e grurit në supë apo në gjellë, tri herë në ditë. 2. Krundet nuk duhet të përvëlohen, por të hidhen atëherë kur serviret ushqimi në tryezën e ngrënies. 3. Krundet e grurit duhet…

Categories

Archives