Tuesday, 24/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Magjia dhe Mësyshi – Shejh Khalid el Ibshi
  Magjia dhe Mësyshi – Shejh Khalid el Ibshi

  Bismil-lahir rrahmanir rrahimME emrin e All-llahut meshiruesit meshirberesit, paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi te derguarin e TIJ muhamedin alejhi selam dhe mbi te gjithe ata qe e ndjekin rrugen e tij deri ne diten e gjykimit.1.Magjia. 2.Marrja mesysh. MAGJIA Magjia eshte shirk i madh dhe personi del prej fese. (sqarim se pse thuhet…

 • Ditë e vecantë – Martesa (Duaja për të martuarit)
  Ditë e vecantë – Martesa (Duaja për të martuarit)

  ?????* Ditë e vecantë - Martesa *????? Duaja për të martuarit: "Baraka Allahu leke, ue baraka alejke, ue xhemea bejnekuma fi hajrin." Shqip: ''Allahu të dhëntë bereqet ty dhe pasardhësve të tu, dhe ju të dy ju bashkoftë në të mirë''.  

 • Tesbih dova (Ajetul kursija) (Arabisht ,shqip)
  Tesbih dova (Ajetul kursija) (Arabisht ,shqip)

  All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te’hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati ve ma fil-erdi, men dhel-ledhi jeshfe’u indehu il-la bi idhnihi, ja’lemu ma bejne ejdihim ve ma halfehum ve la juhitune bi shej’in min ilmihi il-la bima shae vesi’a Kursijjuhus-semavati vel-erda, ve la jeuduhu hifdhuhuma ve huvel-Alijjul-Adhim (Pas çdo namazi farz) Allahu…

Rukje

Shendeti

Konsumimi i misrave
Konsumimi i misrave

Konsumimi i misrave  Është i dobishëm për një sërë aspektesh të shëndetit, si për diabetin pasi përmban karbohidrate tepër rezistente të cilët ndikojnë në funksionin e insulinës, për trurin në sajë të vitaminës B që përmban më shumicë, misrat mbrojnë zorrën e trashë nga kanceri, po ashtu mbron dhe shikimin pasi është i pasur me…

Me Shume

Sëmundjet

 • Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?
  Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?

  Këputja dhe dembelizmi Një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë(habet sevda) e shoqëruar me lëng portokalli, pihet për çdo ditë për 10 ditë rrjesht pas buke ne mëngjes dhe më pas do të shihni ndryshim në vete menjëherë. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe,…

 • Sëmundjet që fitohen nga mishi i derrit
  Sëmundjet që fitohen nga mishi i derrit

  Ndalimi i përdorimit të mishit të derrit është një prej atyre gjërave të quajtura “haram”. Kjo ndalesë përmban në vetvete shumë dobi, disa prej të cilave do i trajtomë më poshtë. Lëndët helmuese Mishi i derrit është një mish me shumë dhjam, dhe mbas konsumimit ky dhjam kalon në gjak dhe në një të ardhme…

 • Kundër rënies së flokëve me lëvore të arrës
  Kundër rënies së flokëve me lëvore të arrës

  Lëngu që merret nga përzierja e gjetheve dhe e lëvorës së jashtme të degëve të arrës, përdoret kundër rënies së flokëve, ato forcojnë rrënjët e qimeve. Merren 30-40g. gjethe dhe lëvore degësh të njoma, me një liter ujë dhe ziejnë për 10-15 minuta me lëngun e vakur shpërlahet koka darkave.

Categories

Archives