Monday, 17/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Cilat jane pengesat gjate sherimit me rukje nga sihri,mesyshi dhe hasedi ?
  Cilat jane pengesat gjate sherimit me rukje nga sihri,mesyshi dhe hasedi ?

  Si pengesa ne sherim hyjne 1. Nxitimi ne kerkimin e sherimit 2. Perdorimi i rukjes si eksperiment duke mos qene i bindur ne efektet e saj. 3 Shkuarja te fallxhoret dhe magjistaret qe ndooshta disa nga simptomat e semundjes i largojne me magji dhe siher. 4. Nderprerja e pendimit dhe lutjeve ditore per situata te…

 • Rukja-Kurimi me Kuran dhe Lutje Profetike
  Rukja-Kurimi me Kuran dhe Lutje Profetike

   Rukja-Kurimi me Kuran dhe Lutje Profetike Udhëzime të domosdoshme që duhen zbatuar: 1. Largohen nga trupi i të sëmurit dhe nga shtëpia, hidhen dhe injorohen të gjitha sendet që janë marrë nga njerëz apo anë jokompetente islame, sikurse nuska, zhivë, dhé, gurë etj. 2. Bëhet mbështetja vetëm tek Allahu dhe kërkohet shërim e shpëtim vetëm…

 • Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte:
  Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte:

  Transmetohet nga Aishja -radiallahu anhu- se “Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte: Allahumme rabennesi edhhibilbe’se ueshfi Ente Esh-shefij la shifae ila shifauke shifaen la jugadiru sekame (O Allah, Zoti i njerëzve, largoje sëmundjen dhe shëroje, Ti je Shëruesi, nuk ka shërim…

Rukje

Shendeti

Luftojeni gripin me hudhër
Luftojeni gripin me hudhër

Luftojeni gripin me hudhër: Sipas një studimi të realizuar ne “East Sussex” në Qendrën e Hudhrave në pjesën jugore të Anglisë, në të cilin morën pjesë 146 persona, gjysmës prej tyre u janë dhënë vetëm hudhra ndërsa gjysmës tjetër ilaçe. Gjatë 99 ditëve të stinës së dimrit personat që kishin marrë hudhër janë sëmurë 24…

Me Shume

Sëmundjet

 • Çaj antistres dhe forcues kujtese
  Çaj antistres dhe forcues kujtese

    Stresi është një reaksion natyror i organizmit ndaj presioneve të jashtme ngacmuese. Njeriu ka nevoje per një zhvillim normal, fizik e psikik. Vetite: Perzierja bimore synon te menjanoje pagjumesite e shkalles se pare ose te dyte, te forcoje kujtesen dhe te aktivizoje trurin ne pune gjate dites. Perberesit: Lule bliri, milce, lule basani, rozmarine,…

 • Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike
  Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike

    Në dy Sahih-ët është hadithi i El Muteuekkilit, i cili përcjell prej Ebu Seid El Hudriut, që thotë: – Një burrë erdhi te Pejgamberi paqa dhe meshira e Zotit qofte mbi te dhe i tha: – Vëllai im ankohet prej barkut. – Sipas një transmetimi tjetër, ai i tha: – Vëllai im ankohet se…

 • Çaj i shijshëm që pastron enët e gjakut më mirë se ilaçet
  Çaj i shijshëm që pastron enët e gjakut më mirë se ilaçet

  Çaj i shijshëm që pastron enët e gjakut më mirë se ilaçet BIMAtë cilën deri tani nuk e keni përdorur mjaftueshëm ka veprim të shkëlqyeshëm ndaj tensionit të lartë të gjakut! Zëvendësoni ilaçet e hipertensionit me çajin freskues të cilin mund ta përdorni edhe të ngrohtë edhe të ftohur krejtësisht. ... Hulumtimi i ri ka…