Tuesday, 23/5/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • MBROJE VETEN MË KËTO FJALË!
  MBROJE VETEN MË KËTO FJALË!

  MBROJE VETEN MË KËTO FJALË!   - Nëse donë që shejtani të mos afrohet, thuaj kur të dalësh nga shtëpia apo makina apo puna: Bismilah tevekultu ala Allahi, ve la havle ve la kuvete il-la bil-lah (Me emrin e Allahut, në Allahun u mbështeta nuk ka ndryshim e as forcë pa ndihmën e Allahut).  …

 • Duaja është armiku i sëmundjes
  Duaja është armiku i sëmundjes

  Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem) gjithashtu ka thene: “Lutjuni Allahu te bindur se do t’ju pergjigjet dhe dijeni se Allahu nuk e pranon lutjen e nje zemre te pavemendshme.” [Hadith Sahih. E ka nxjerre Tirmidhiu, 3479]Pra, lutja eshte ilaç i dobishem per çdo te keqe dhe per çdo semundje, por pavemendesia e zemres ndaj Allahut…

 • Mësyshi – Argumentet e ekzistimit, teknikat e sherimit
  Mësyshi – Argumentet e ekzistimit, teknikat e sherimit

  Mësyshi - Argumentet e ekzistimit, teknikat e sherimit etj... Në hadithet e Pejgamberit [salallahu alejhi ve selem] mësyshi emërtohet me emrin "el-ajn" (syri). Ibn-Haxheri e definon "se ai është shikim me mahnitje nga ana e personit me natyrë të keqe i përzier me zili nga i cila vjen (shfaqet) dëmi (sëmundja)... Allahu [subhanehu ve teala]…

Rukje

Shendeti

RREZIKU I DIAGNOSTIFIKIMIT ME KANCER
RREZIKU I DIAGNOSTIFIKIMIT ME KANCER

RREZIKU I DIAGNOSTIFIKIMIT ME KANCER Në vitin 1900, rreziku ishte 1 në 30 raste Në vitin 1980, rreziku ishte 1 në 5 raste Në vitin 1990, rreziku ishte 1 në 4 raste Në vitin 1995, rreziku ishte 1 në 3 raste Në vitin 2000, rreziku ishte 1 në 2 raste Ne jemi duke bërë diæka…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave
  Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave

  Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave: Ka thënë Ibnul Kajjimi:  “Kokrra e zezë, largon fryrjen [vajtjen], hap kanalet e mbyllura dhe liron gazrat”. Mënyra: Filxhanit të kafes apo gotës së çajit i shtohen tri pika të vajit të kokrrës së zezë.

 • Sëmundjet, në trajtimin e të cilave ndihmon qumështi i devesë
  Sëmundjet, në trajtimin e të cilave ndihmon qumështi i devesë

  Sëmundjet, në trajtimin e të cilave ndihmon qumështi i devesë Qumështi i devesë ndihmon në trajtimin e shumë sëmundjeve, si: hidropizia, verdhëza, problemet e shpretkës, tuberkulozi, astma, anemia, hemorroidet, problemet në funksionet e mëlçisë, diabeti (është zbuluar se qumështi i devesë ka vetinë e prodhimit të hormonit insulinë dhe pakëson përqindjen e kolesterolit në trup,…

 • Mollë me mjaltë kundër pagjumësisë
  Mollë me mjaltë kundër pagjumësisë

  Mollë me mjaltë kundër pagjumësisë Lëngu i mollës i përzier me mjaltë dhe ujë të nxehtë pihet si mjet qetësues kundër pagjumësisë. Nëse vuani nga dhembja e kokës në ballë, vendosni fasha të lagura me uthull molle dhe ujë duke e shoqëruar edhe me pak mjaltë. Por ky është një trajtim që duhet bërë çdo…

Categories

Archives