Tuesday, 20/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Disa nga dobitë e rukjes dhe disa pengesa të shërimit
  Disa nga dobitë e rukjes dhe disa pengesa të shërimit

  Disa nga dobitë e rukjes 1. Të afron pranë Allahut, subhane ue teala. 2. Pengon punën e fallxhorëve dhe magjistarëve 3. Tubimi për rukje është tubim në të cilin përmendet Allahu. 4. Eshtë prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkëkohore si brenga, pikëllimi dhe shqetësimi. 5. Ai që bën rukje, e ndihmon vëllanë dhe…

 • Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore
  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore

  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore: “Allahumme rahmeteke erxhu. Ue la tekilni ila nefsi tarfete ajn. Ue aslih li she’ni kul-lehu. La ilahe il-la ente.” “O Zoti im! Mëshirën Tënde shpresoj. Mos më lër t’i mbështetem vetes sime as sa hap e mbyll sytë! M’i rregullo të gjitha çështjet e…

 • Fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur
  Fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur

  Ka dy lloje syri të keq: lloji i shkaktuar nga njeriu dhe ai i shkaktuar nga xhindët. Sipas një transmetimi të saktë, Ummu Seleme tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.), një ditë, kur pa në shtëpinë e saj një shërbëtore, fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur, tha: “Kërkoni dikë që t‟i bëjë rukje asaj,…

Rukje

Shendeti

Shafrani Indian – Cka Ndodhe me Trupin Tuaj Nese Cdo Dite Hani 1 Luge?
Shafrani Indian – Cka Ndodhe me Trupin Tuaj Nese Cdo Dite Hani 1 Luge?

Një lugë shafrani indian në ditë mbanë inflamacione, helmet, dhembjet dhe kancerit nën kontroll. Në Indi, shafrani indian është përdor për më shumë se 2500 vite dhe është emëruar “Mbretëresha e Gjitha Erëzave”. Edhe pse në fillim është përdor si ngjyrë, me kalimin e kohës fuqia e saj shëruese ngadalë u vë në pah. Edhe…

Me Shume

Sëmundjet

 • TURBEKULOZI
  TURBEKULOZI

  Këshilla për parandalimin e tuberkulozit: 1. Është e këshillueshme një ajrosje e vazhdueshme si dhe filtrim i ajrit. 2. Është mirë që të dilet vazhdimisht për të marrë ajër të pastër në zonat që nuk kanë ndotje të ajrit. Po ashtu edhe në shtëpinë tuaj nuk duhet të hyjë ajër i papastër, ndaj duhet të…

 • Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike
  Si kurohet diarreja në mjeksinë profetike

    Në dy Sahih-ët është hadithi i El Muteuekkilit, i cili përcjell prej Ebu Seid El Hudriut, që thotë: – Një burrë erdhi te Pejgamberi paqa dhe meshira e Zotit qofte mbi te dhe i tha: – Vëllai im ankohet prej barkut. – Sipas një transmetimi tjetër, ai i tha: – Vëllai im ankohet se…

 • Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm
  Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm

  Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm Kalciumi, i cili është i domosdoshëm për eshtrat, është më së shumti i pranishëm në produktet e qumështit. Por nëse nuk i doni ose duroni, ka edhe alternativë.Kur flasim për eshtrat e fortë dhe të shëndetshëm, ekzistojnë dy materie më të rëndësishme ushqyese: kalciumi dhe vitamina D.…