Saturday, 24/6/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë
  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë

  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë Tirmidhiu sjell në Sunen-in e tij rrëfimin se, njëherë, Halidi iu ankua Profetit (s.a.u.s.) se nuk flinte mirë natën. Pejgamberi (s.a.u.s.) tha: “Kur të biesh në shtrat, thuaj: Allahumme! Rabbessemauatis-seb‟i, ue ma edhal-let! Ue Rabbel eradine, ue ma ekal-let! Ue Rabbesh-shejatini ue ma edal-let!…

 • “Dil, o armik i All-llahut! Dil!”
  “Dil, o armik i All-llahut! Dil!”

  Në komentin më të njohur klasik të Kur’anit nga Imam Taberiu thuhet se “prekja e shejtanit është një lloj sar’aje ose çmendurie”, Në tesfirin e Kurtubiut, në lidhje me shpjegimin e këtij ajeti, thuhet:“Në këtë ajet kemi argumentin kundër atyre të cilët konsiderojnë se sar’aja nuk ndodh nga ana a xhinëve, dhe kundër atyre që…

Rukje

Shendeti

Pranvera dhe sëmundjet e organeve te tretjës
Pranvera dhe sëmundjet e organeve te tretjës

Për mjekët, gjatë ndërrimit të stinëve dhe ardhjes së pranverës, është gati “normale” të shfaqen probleme me aparatin tretës. Ata tërheqin vëmendjen që çdo simptomë të trajtohet me kujdes, në mënyrë që të parandalohen në kohë ndërlikimet që mund të shfaqen. Në një intervistë për “Panorama”, mjekja gastro-hepatologe, Valdete Malaj, jep disa këshilla se si…

Me Shume

Sëmundjet

 • SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË
  SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË

  HABETU SEVDA – FARA E BEREQETIT (fara e zezë) Allahu xh.sh. thote ne Kur’an: “…dhe asaj i eshte dhene çdo send…” (En Neml, 23) Profeti(s.aw.s) ka thene: “Me te vertete perdoreni faren e zeze,ajo eshte sherim per cdo semundje pervec vdekjes” Sahihu Buhariut 7:591 SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË: Gjysmë ore para se të…

 • Temperatura e lartë
  Temperatura e lartë

  Temperatura e lartë ulet me çaj sherebele Bima e sherebelës është një bimë, që shërben jo vetëm për qetësim apo për kurimin e disa sëmundjes, por shumë lehtë ajo mund të ulë edhe temperaturën e lartë. Çaji i përgatitur nga bima e sherbelës mund të pihet çdo mëngjes esëll dhe në mbrëmje vonë. Këshillohet të…

 • Thartira
  Thartira

  Thartira Faleminderit prej Allahut, xh.sh., nuk kam vuajtuar nga asnjë sëmundje, për arsye se kam konsumuar shumë mjaltë. Mirëpo, papandehur pushova të marr mjaltë dhe u sëmura nga dizenteria e amebës (infeksion i zorrëve që përshkohet me dhembje në stomak, barkëqitje apo kapsllëk,) Sipas udhëzimeve të mjekëve fillova të përdorja tabletat të cilat më mundonin…

 • Mjalti i Bagremit
  Mjalti i Bagremit

  Mjalti i Bagremit (Akacia) është sigurisht një nga më te…

 • QUMËSHT BLETE
  QUMËSHT BLETE

  QUMËSHT BLETE Përmbajtja: Qumështi i bletës përmban të gjithë aminoacidet…

 • MJALTË SHTIM PESHE
  MJALTË SHTIM PESHE

  MJALTË SHTIM PESHE Kjo mjaltë është përpunuar special për ata…

 • Mjalti nga bliri
  Mjalti nga bliri

  Mjalti nga bliri Mjalti blirit është i kthjellët, me ngjyrë…

 • Mjalti nga livanda
  Mjalti nga livanda

  Mjalti nga livanda Mjalti i livandës posedon një shije intensive…

 • Mjalti nga lulet
  Mjalti nga lulet

  Mjalti nga lulet Mjalti i luleve apo i livadheve fitohet…

 • Mjalti nga malet
  Mjalti nga malet

  Mjalti nga malet Mjalti i maleve është një lloj i…

 • Mjalti nga luledielli
  Mjalti nga luledielli

  Mjalti nga luledielli Mjalti nga luledielli posedon një ngjyrë specifike…

Categories

Archives