Tuesday, 26/9/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si ta kuptoj që magjia është larguar
  Si ta kuptoj që magjia është larguar

  Pyetësi: I kërkova dikujt që të më bëjë rrukje, por si mund ta di që magjia më është larguar? Përgjigje, Shejkh Ahmed Jahja en-Nexhmi: D.m.th. ai do të dijë nëse ka akoma magji, apo jo? Pyetësi: Po. Shejkh Ahmed Jahja en-Nexhmi: Nëse të prekurit nga magjia i lexohen ajetet që flasin pë magjinë dhe ai…

 • Duaja për mbrojtjen e fëmijëve
  Duaja për mbrojtjen e fëmijëve

    Duaja për mbrojtjen e fëmijëve  E vëndon dorën e djathtë mbi kokën e fëmijës, dhe ja lexojmë këtë lutje një herë, ose më shumë herë dhe inshAllah me lejen e Allahut do të jetë i mbrojtur, nga shejtanët dhe syri i keq. - E’udhu bi Kelimatil-lahit-tammeh min kul-li shejtanin ue hammeh, ue min kul-li…

 • Me këto dy ilaçe pothuajse e pamundur që mos të ndërpritet rënia e flokëve
  Me këto dy ilaçe pothuajse e pamundur që mos të ndërpritet rënia e flokëve

  Për ndërprerjen e rënies së flokëve: Duhet ta lyesh lëkurën e kokës me limon duke përfshirë gjithë kokën.Dhe në atë gjendje duhet të qëndrosh 15 minuta.Pastaj laje kokën me ujë dhe shampon. Kur ta përfundosh larjen, tere kokën mirë dhe lyeje me vaj të kokrrës së zezë tërë lëkurën e kokës. Në këtë mënyrë vazhdo…

Rukje

Shendeti

Turqia bën “bum” me turizmin shëndetësor
Turqia bën “bum” me turizmin shëndetësor

Turqia është një ndër tre vendet më të preferuara në turizmin e shëndetësisë. Pasi në Turqi gjenden mjekët më të suksesshëm të kirurgjisë në botë veçanërisht në kurimin e qelizave staminale dhe sëmundjeve të kancerit. Me rreth 200 kirurgë plastikë Turqia zë vendin e 9-të në botë. Në Turqi ndër 200 institucionet mjekësore dhe spitalet që…

Me Shume

Sëmundjet

 • Dridhja e duarve – Pse ???
  Dridhja e duarve – Pse ???

  Pothuajse gjysma e njerëzve me këtë problem, (i cili lidhet me një mungesë komunikimi në tru), kanë edhe një anëtar në familje me të tillë shqetësim. Çdokush ka një paqëndrueshmëri të vogël në duar, që quhet dridhje fiziologjik. Këto vibracione normale, ndonjëherë mund të përkeqësohen, veçanërisht nëse pini shumë kafe, ose jeni shume të stresuar…

 • Mbifunksionimi i gjëndrës tiroidale – HIPERTIREOZA
  Mbifunksionimi i gjëndrës tiroidale – HIPERTIREOZA

  Mbifunksionimi i gjëndrës tiroidale është shkaku më i zakonshëm që ka më tepër tiroksinë në trup. Tepër tiroksinë në trup mund të ketë edhe në rastin e tiroiditit i cili është infektim kohëshkurtër i gjëndrës tiroidale. Kurse kur gjëndra tiroidale prodhon më pak tiroksinë kemi hipoterozë. Në këtë rast ka një metabolizëm të ulët dhe…

 • Cka të përdorim për tu mbrojtur nga sëmundje të ndryshme ?
  Cka të përdorim për tu mbrojtur nga sëmundje të ndryshme ?

      Cka të përdorim për tu mbrojtur nga sëmundje të ndryshme ? Për tu mbrojtur nga semundje te ndryshme Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe…

Categories

Archives