Monday, 23/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Leximi i ajetit Kursij
  Leximi i ajetit Kursij

  Leximi i ajetit Kursij Është saktësuar nga hadithi i Muhamed ibn Sirin nga Ebi Hurejra -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se ka thënë: “Më urdhëroi i dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- që të ruaja zekatin e ramazanit, erdhi një person dhe filloi që të lëvizte ushqimet, e kapa atë dhe i thashë:…

 • Kushtet të cilat duhet t’i plotësojë ai që merret me rukje fetare
  Kushtet të cilat duhet t’i plotësojë ai që merret me rukje fetare

  Në kohën e fundit shpesh njerëzit kanë nevojë për dikë i cili merret me rukje fetare, a thua vallë kush mundet me qenë ai, te i cili mund ta kërkojmë këtë shërbim.... Në vijim i keni kushtet që duhet ti plotësojë për të dhënë këtë shërbim muslimanëve.... Kushtet të cilat duhet t'i plotësojë ai që…

 • Llojet e syrit të keq magjepsës
  Llojet e syrit të keq magjepsës

  Ekzistojnë dy lloje të syrit magjepsës ose të syrit të keq: syri i njeriut dhe syri i exhinit. Lidhur me këtë temë është thënë se i Dërguari i All-llahut , s.a.v.s., kishte parë në shtëpinë e Ummi Selemes , r.a., shërbëtoren e saj si i kishte ngulur sytë zhbirues në fytyrën e saj, dhe e…

Rukje

Shendeti

Ejakulim (dalja e spermës) i parakohshëm “ep”
Ejakulim (dalja e spermës) i parakohshëm “ep”

Definicioni, shkaqet, trajtimi ! - - - DEFINICIONI Është pothuajse e pamundur për të marrë një përkufizim të saktë ejakulimit parakohshem: atë që disa çifte e konsiderojnë një gjatësi të kënaqshme të raportit seksual munde të jetë shumë e papërshtatshme për të tjerët. Në vitin 2006 Kongresi i Shoqërisë Evropiane për Mjekesine seksuale ,ne një…

Me Shume

Sëmundjet

 • Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?
  Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?

  Këputja dhe dembelizmi Një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë(habet sevda) e shoqëruar me lëng portokalli, pihet për çdo ditë për 10 ditë rrjesht pas buke ne mëngjes dhe më pas do të shihni ndryshim në vete menjëherë. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe,…

 • Cka të përdori në raste nervozizmi?
  Cka të përdori në raste nervozizmi?

   Në raste nervozizmi bëje këtë: Hedhja e disa pikave të vajit te fares se zeze në një filxh an me kafe qetëson sistemin nervor dhe ndihmon gjithashtu të sëmurët me kollë të keqe [kollë të thatë].       Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si…

 • Forcimi i mishrave të dhëmbëve
  Forcimi i mishrave të dhëmbëve

  Forcimi i mishrave të dhëmbëve Shpërlarja e gojës me lëngun e farës së zezë të përzier me uthull ndihmon në forcimin e dhëmbëve dhe të mishit të dhëmbëve. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme.…

Categories

Archives